Main illustration

 

Een verbouwing… hoe pak je dat aan?

Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden, maar er moet nog wel wat gedaan worden…Of je beseft dat je al in je droomhuis woont als er nog een paar dingen verbouwd worden. Klinkt leuk. Maar waar begin je?

Maak eerst een plan

Wat wil je precies verbouwen en vooral waarom? Als je de waarom kunt uitleggen kunnen anderen met je meedenken. En daar worden ideeën nooit minder van.

Stel je budget vast

Begin eerst met een plan en daarna met het budget. Droom groot, en start klein als je het niet in een keer kunt betalen.

Nodig een aantal aannemers uit

Laat ze meedenken met het realiseren van je plannen en laat ze offertes maken. Wees duidelijk over het budget dat je hebt, zodat je achteraf zo min mogelijk verrassingen krijgt. Als er meerdere aannemers langs komen, verrijk je je idee, en heb je beter zicht op de kosten.

Leg de afspraken vast

Niet iedereen is een jurist. Dat hoeft ook niet. Maar zorg er wel voor dat je heel goed begrijpt wat er precies in de offerte van de aannemer staat, en wat er niet staat. Vind je iets niet helemaal duidelijk? Schrijf het op, bespreek het met de aannemer en laat het in de offerte opnemen. Je kunt niet alle onduidelijkheden van te voren wegnemen, maar wel zo veel mogelijk.

Houdt tijdens de verbouwing steeds contact met de aannemer

Zo zorgen jullie er samen voor dat er over en weer geen verrassingen ontstaan, of dat ze zoveel mogelijk direct worden besproken en opgelost.

Geniet van ieder stapje in de verbouwing

Groot dromen is goed, maar tijdens de verbouwing kun je beter gericht zijn op de kleine stappen. In plaats van steeds te denken dat de verbouwing nog steeds niet af is, kun je genieten van ieder muurtje dat gestuct of geverfd is.

Heel veel plezier met de verbouwing!

 

Ben je benieuwd naar onze andere blogs? check ze hier

 

dreamhuis

De app waarmee u eenvoudig checkt of uw droomhuis te koop is.

  • In dreamhuis vindt u iedere woning in Nederland.
  • Met een paar klikken met dreamhuis zelf op zoek naar uw droomhuis.
  • Verstuur anoniem een kaart naar de bewoner en kom erachter of uw droomwoning te koop is.
  • Zo'n 20% van de woningeigenaren reageert
Dreamhuis AppIcon

Download nu de app!

AppStore Google Play