Main illustration

Hoe zorg je dat je nieuwe woning veilig is?

Het is natuurlijk heerlijk om een nieuwe plek te hebben. Als je alles netjes hebt ingericht en mooi hebt gemaakt is het laatste wat je wil dat het boevengilde langs komt. Maar hoe voorkom je dat?

Het grootste deel van de inbraken gebeurt door gelegenheidsdieven.

Dat zie je ook terug op de website die de overheid speciaal in het leven heeft geroepen om inbraken en diefstal terug te dringen. Maak het ze niet te makkelijk. De meeste tips zijn dat ook heel praktisch:

  1. Doe ramen en deuren op slot als je weg gaat.
  2. Leg kostbare apparatuur uit het zicht
  3. Heb je struiken rondom je huis? Zorg dan dat ze kort gesnoeid zijn zodat voorbijgangers mogelijke inbrekers snel kunnen waarnemen.

De iets meer geoefende inbreker kijkt hoe makkelijk hij binnen kan komen.

Eigenlijk is het heel simpel. Is het bij jouw huis lastiger om in te breken dan bij de buren? Dan verklein je de kans op een inbraak.

Vervang je sloten? Let dan op het SKG keurmerk. Dit keurmerk geeft met een sterrensysteem aan hoe lang het duurt voordat een geoefende inbreker het slot open heeft.

Als ze binnen willen komen, houd je ze niet tegen.

Ja je leest het goed. Ook de best beveiligde sloten zijn te kraken. Met het verhogen van de pakkans verklein je verder de kans op een inbraak. Denk aan beveiligingscamera’s, en lichtsensoren. Ook daar houden inbrekers niet van.

Ben je benieuwd naar jouw kennis van woning inbraken? Doe dan eens zelf de test op https://www.politiekeurmerk.nl/test-jouw-kennis-over-inbraak/ en kijk wat je zelf kunt verbeteren. 

Wil je onze andere blogs bekijken? check ze hier.

dreamhuis

De app waarmee u eenvoudig checkt of uw droomhuis te koop is.

  • In dreamhuis vindt u iedere woning in Nederland.
  • Met een paar klikken met dreamhuis zelf op zoek naar uw droomhuis.
  • Verstuur anoniem een kaart naar de bewoner en kom erachter of uw droomwoning te koop is.
  • Zo'n 20% van de woningeigenaren reageert
Dreamhuis AppIcon

Download nu de app!

AppStore Google Play