Main illustration

Het huis verduurzamen. Daar lees je wel eens wat over. Maar wat betekent het eigenlijk?

In de basis is het heel eenvoudig. Door te verduurzamen zorgen we ervoor dat we onze behoeften vervullen zonder dat onze kinderen daar later last van hebben. Als we ons huis verduurzamen heeft het een zo laag mogelijk schadelijk effect op milieu, klimaat en grondstoffen. Even los van de besparingen in euro’s is het dus altijd een zinvolle investering om te doen.

Waar kun je aan denken bij het verduurzamen van uw woning:

  1. Installeer zonnepanelen.

Met zonnepanelen wordt u zelf opwekker van energie. Ondernemer zonder dat u er echt voor hoeft te doen. Met het steeds opwarmende klimaat geven zonnepanelen al snel veel energie af. Via een handige app kun je heel makkelijk op de hoogte blijven van de energie die wordt opgewekt.

2. Laat uw dak isoleren.

Veel energie zit in de opwarming van het huis. Hoe zonde is het als die warmte, die opstijgt, meteen weer via het dak het huis verlaat? Kleed je dak dus goed aan. Dat hoeft tegenwoordig echt niet meer met glaswol. Een materiaal dat heel goed isoleert is schapenwol. Leuk toch, zo’n warm dekentje tegen je dak.

3. Plaats dubbel (HR++) glas.

Het plaatsen van HR++ glas levert behalve meer isolatiewaarde ook meer rust op. Geluiden van buiten komen minder makkelijk door HR++ glas heen dan door dubbel glas en helemaal door enkel glas.

4. Spouwmuren? Stop ze vol met kleine bolletjes.

Nee, dan bedoel ik geen smokkelwaar. Ik bedoel polystyreen korrels. Ze houden de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer. Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat je er helemaal geen last van hebt als het wordt uitgevoerd. Van de buitenkant wordt een gaatje geboord waar het materiaal wordt ingebracht.

Geen zin in al die verduurzaming? Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een nieuwere woning kijken. Die zijn tegenwoordig standaard goed geisoleerd. Check maar eens het energielabel op funda.

Nog geen geschikte woning gevonden op funda? Stuur dan heel eenvoudig een valentijnskaartje naar de woning van uw dromen in 4 stappen:

  1. Download de dreamhuis app
  2. Zoek de woning van uw dromen op
  3. Klik op het hartje
  4. Reken het kaartje af en wacht op de reactie van de eigenaar

dreamhuis

De app waarmee u eenvoudig checkt of uw droomhuis te koop is.

  • In dreamhuis vindt u iedere woning in Nederland.
  • Met een paar klikken met dreamhuis zelf op zoek naar uw droomhuis.
  • Verstuur anoniem een kaart naar de bewoner en kom erachter of uw droomwoning te koop is.
  • Zo'n 20% van de woningeigenaren reageert
Dreamhuis AppIcon

Download nu de app!

AppStore Google Play